L'elaboració

elaboracio-1

Els nostres embotits s’elaboren seguint el mateix procés tradicional que es feia a les matances de porc tradicionals de les cases i masies de pagès de la zona, après de la primera generació Camprubí que es dedicava al porc.

Llavors, es matava porc setmanalment, i principalment s’elaborava la botifarra crua, els curats com la llonganissa i el fuet, i cuits com la botifarra i el bull negres.

Amb el temps, es va substituir la matança per una selecció acurada de carn de porc que arriba a diari a obrador i es treballa de forma manual, amb paciència i dedicació. Ara, s’elabora una àmplia gamma de productes amb carn fresca, curada i cuita.

El nostre embotit cuit, per exemple, presenta un ampli ventall de productes. A diferència d’altres zones o obradors, a Embotits Camprubí distingim el procés d’elaboració de la botifarra cuita (negra o del perol) del procés del bull i el bisbe (negre o blanc). En el primer, la carn passarà dues vegades per la caldera; en canvi, per elaborar el bull o el bisbe només n’hi passarà una. Aquesta diferència fa que l’embotit del bull i el bisbe, que normalment es menja cru, sigui més melós i recordi al gust autèntic de després de la matança.

L’èxit dels Embotits Camprubí rau en l’acurada selecció de les carns utilitzades, entre les quals hi ha la raça Duroc, i el curós procés d’elaboració artesanal que aconsegueixen mantenir el sabor de l’embotit tradicional de muntanya.

Entreu al nostre obrador

T’expliquem amb més detall l’elaboració dels nostres embotits

Font del vídeo:
De Vacances – Telenotícies vespre de TV3 (26/06/2002)

Reprodueix vídeo